Cea mai bună rețetă de aluat pentru pizza făcută în casă

Dacă iubiți pizza și doriți să încercați ceva diferit, atunci prepararea propriului aluat pentru pizza făcută în casă este o idee excelentă. Cu această rețetă simplă și delicioasă, veți obține o crustă crocantă și pufoasă, perfectă pentru a vă satisface pofta de pizza.

Ingrediente:

 • 500g făină de grâu
 • 325ml apă caldă
 • 7g drojdie uscată
 • 2 lingurițe de zahăr
 • 2 lingurițe de sare
 • 2 linguri de ulei de măsline

Instrucțiuni:

 1. Într-un bol mare, amestecați apa caldă cu drojdia și zahărul. Lăsați amestecul să stea timp de 5 minute sau până când drojdia începe să se activeze și să se formeze bule.
 2. Adăugați făina și sarea în bolul cu drojdie și amestecați până când se formează un aluat omogen.
 3. Transferați aluatul pe o suprafață de lucru ușor presărată cu făină și frământați timp de aproximativ 10 minute sau până când aluatul devine moale și elastic.
 4. Adăugați treptat uleiul de măsline în timpul frământării, astfel încât să fie complet absorbit de aluat.
 5. Puneți aluatul într-un bol uns cu ulei, acoperiți-l cu folie de plastic sau cu un prosop curat și lăsați-l să crească într-un loc cald și ferit de curent timp de aproximativ 1 oră sau până când se dublează în volum.
 6. După ce aluatul a crescut, transferați-l din nou pe suprafața de lucru și frământați-l ușor pentru a elimina aerul acumulat. Împărțiți aluatul în bucăți egale, în funcție de mărimea dorită a pizzei.
 7. Rulați fiecare bucată de aluat în forma dorită și adăugați toppingurile preferate.
 8. Coaceți pizza într-un cuptor preîncălzit la 220°C timp de aproximativ 12-15 minute sau până când crusta devine aurie și crocantă.
Vezi și:  Cea mai bună pizza congelată

Câteva sfaturi pentru a obține cel mai bun aluat pentru pizza:

 • Folosiți făină de calitate superioară pentru aobține o textură mai bună a aluatului.
 • Asigurați-vă că apa folosită pentru activarea drojdiei este caldă, nu fierbinte. Apa prea fierbinte poate distruge drojdia.
 • Pentru a obține o crustă crocantă, puteți adăuga aluatului o lingură de semințe de susan sau de chimen.
 • Dacă doriți ca aluatul să crească mai rapid, puteți lăsa-l să crească într-un cuptor preîncălzit la o temperatură scăzută (aproximativ 50°C) sau lângă o sursă de căldură.
 • Puteți experimenta cu diferite tipuri de făină, cum ar fi făina integrală sau făina de secară, pentru a obține arome și texturi unice în aluatul dumneavoastră.

Întrebări frecvente despre aluatul pentru pizza făcută în casă:

1. Pot folosi drojdie proaspătă în loc de drojdie uscată?

Da, puteți înlocui drojdia uscată cu drojdie proaspătă în proporție de 1:3. Asigurați-vă că activați drojdia proaspătă înainte de a o adăuga în aluat.

2. Pot pregăti aluatul pentru pizza în avans?

Da, puteți pregăti aluatul pentru pizza în avans și îl puteți păstra în frigider timp de până la 24 de ore. Lăsați-l să se odihnească la temperatura camerei timp de aproximativ 30 de minute înainte de a-l folosi.

3. Pot congela aluatul pentru pizza?

Da, puteți congela aluatul pentru pizza. Împărțiți-l în porții individuale, înfășurați-le în folie de plastic sau în pungi de congelator și păstrați-le în congelator timp de până la 3 luni. Decongelați aluatul în frigider înainte de a-l utiliza.

4. Cum obțin o crustă mai pufoasă?

Pentru a obține o crustă mai pufoasă, lăsați aluatul să crească mai mult timp. Puteți, de asemenea, să adăugați o lingură de lapte sau de iaurt în aluat pentru a-i conferi o textură mai moale.

Vezi și:  Cea mai bună pizza din Riverside

5. Ce toppinguri pot adăuga pe pizza?

Puteți adăuga orice tip de toppinguri preferați, cum ar fi mozzarella, roșii, ciuperci, măsline, ardei, șuncă, salam, bacon sau orice alt ingredient care vă place.

Aceasta a fost rețeta noastră pentru a obține cea mai bună pizza făcută în casă. Cu un aluat proaspăt și gustos, veți putea să vă bucurați de pizza preferată în confortul propriei locuințe. Nu mai este nevoie să comandați pizza de la restaurant sau să cumpărați aluat pregătit din magazin. Acum puteți să vă impresionați familia și prietenii cu o pizza delicioasă și făcută cu dragoste acasă.


Vezi și:

Photo of author

Pite

Pite, pasionat de arta preparării pizzei. Pe blogul lui vei găsi rețete autentice și trucuri pentru a obține pizza perfectă. Cu experiența sa în coacerea și încântarea gusturilor, Pite împărtășește pasiunea sa pentru pizza cu cititorii. Descoperă combinațiile savuroase de ingrediente și secretele coacerii crocante. Bine ai venit pe blogul lui Pite, dedicat pasionaților de pizza!

Lasă un comentariu