Reteta blat pizza pufos Jamila

Reteta blatului de pizza pufos Jamila este una dintre cele mai apreciate si populare retete pentru a obtine o baza perfecta pentru pizza. Gustul savuros al blatului, combinat cu textura pufoasa si crocanta, il face preferat de multi iubitori de pizza.

Pentru a prepara acest blat delicios, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 500 g faina alba
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 300 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei de masline

Articolul prezentat este dovada colaborării fructuoase cu lacollina.ro

Pasul 1: Pregatirea aluatului

Pentru inceput, pregatiti drojdia. Intr-un bol mic, amestecati drojdia cu zaharul si putina apa calduta. Lasati amestecul sa se odihneasca timp de 10-15 minute, pana cand drojdia se activeaza si se formeaza o spuma la suprafata.

Intr-un castron mare, amestecati faina si sarea. Faceti o adancitura in mijlocul fainii si adaugati drojdia activata. Treptat, turnati apa calduta si uleiul de masline peste drojdie, framantand usor aluatul cu mainile sau cu ajutorul unui mixer.

Continuati framantarea aluatului pana cand acesta devine elastic si nu mai este lipicios. Daca este nevoie, adaugati putina faina sau apa pentru a obtine consistenta dorita.

Pasul 2: Dospirea si framantarea aluatului

Acoperiti bolul cu un prosop curat si lasati aluatul sa dospeasca intr-un loc cald, departe de curenti de aer, timp de aproximativ 1-2 ore. Aluatul trebuie sa isi dubleze volumul.

Vezi și:  Cuptor Pizza pe Gaz: Cele mai bune opțiuni pentru prepararea pizzei delicioase

Dupa ce aluatul a dospit, framantati-l din nou pentru cateva minute, pentru a elimina bulele de aer acumulate. Astfel, blatul de pizza va deveni si mai pufos si aerat.

Pasul 3: Intinderea si coacerea blatului

Pregatiti o tava de copt, pe care o veti unge cu putin ulei sau o veti tapeta cu hartie de copt. Turnati aluatul dospit pe tava si incepeti sa il intindeti cu mainile, formand o baza rotunda sau dreptunghiulara, in functie de preferinte.

Acoperiti blatul de pizza cu un prosop curat si lasati-l sa se odihneasca timp de aproximativ 10-15 minute, inainte de a-l coace.

Preincalziti cuptorul la temperatura de 220 de grade Celsius. Dupaaceea, adaugati topping-urile preferate pe blatul de pizza, cum ar fi sosul de rosii, branza, legume proaspete, carne sau alte ingrediente dorite. Coaceti pizza in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 12-15 minute sau pana cand blatul devine auriu si crocant, iar branza se topeste si capata o culoare frumoasa.

Reteta blatului de pizza pufos Jamila va asigura rezultate excelente, garantand o pizza delicioasa si savuroasa. Acum puteti savura o pizza homemade cu un blat pufos, crocant, si cu arome imbietoare.

Cat timp dureaza sa se pregateasca blatul de pizza pufos Jamila?

Timpul total de preparare al blatului de pizza pufos Jamila este de aproximativ 2-3 ore, incluzand timpul de dospire si coacere.

Ce ingrediente pot fi adaugate pe blatul de pizza?

Puteti adauga orice ingrediente va plac pe blatul de pizza, cum ar fi sosul de rosii, branza, legume proaspete, carne, ciuperci sau masline. Alegeti combinatiile preferate pentru a va bucura de o pizza personalizata si delicioasa.

Vezi și:  Aluat de Pizza cu Iaurt

Pot folosi drojdie proaspata in loc de drojdie uscata?

Da, puteti inlocui drojdia uscata cu drojdie proaspata. Folositi o cantitate dubla de drojdie proaspata fata de cea uscata specificata in reteta.

Pot congela blatul de pizza pufos Jamila?

Da, puteti congela blatul de pizza pufos Jamila. Asigurati-va ca il ambalati bine intr-o punga sigilata sau folie de plastic, apoi il puteti depozita in congelator pentru aproximativ 1-2 luni. Decongelati blatul inainte de a-l utiliza, apoi adaugati topping-urile si coaceti-l conform retetei.

Ce alte retete delicioase pot incerca pentru pizza?

Pe langa reteta blatului de pizza pufos Jamila, exista o multime de alte retete delicioase pentru pizza. Puteti experimenta cu diferite tipuri de aluat, sosuri si topping-uri pentru a descoperi noi arome si combinatii interesante. Incercati reteta unei pizza cu blat subtire si crocant sau a unei pizza cu aluat de patiserie pentru o varianta mai decadenta.


Vezi și:

Photo of author

Pite

Pite, pasionat de arta preparării pizzei. Pe blogul lui vei găsi rețete autentice și trucuri pentru a obține pizza perfectă. Cu experiența sa în coacerea și încântarea gusturilor, Pite împărtășește pasiunea sa pentru pizza cu cititorii. Descoperă combinațiile savuroase de ingrediente și secretele coacerii crocante. Bine ai venit pe blogul lui Pite, dedicat pasionaților de pizza!

Lasă un comentariu